Tragična saobraćajna nesreća u BiH: Poginula žena, beba, dijete i još četiri osobe teško povrijeđeni

M. S. (39) je poginula, a šestomjesečna beba S.A. i S. I. (6) zadobili su teške povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Kukavicama kod Rogatice.

U sudaru “golfa 7” i “seata”, teške tjelesne povrede zadobili su i vozač “golfa” B. Đ. (21), te suvozač Č. M, kao i putnici R. K. i R. A.

-Putnici u vozilu “seat”, dijete S. I. i šestomjesečna beba zadobili su teške povrede, dok je vozač S. N. zadobio lakše tjelesne povrede – kaže sagovornik.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo rekli su, navodeći incijale, da je do nesreće došlo u subotu naveče u Kukavicama kod Rogatice.

– Svi su prevezeni u Dom zdravlja Rogatica radi ukazivanja ljekarske pomoći, a potom u Univerzitetsku bolnicu Foča – rekli su iz policije, te dodali da su suvozač iz “golfa” Č. M. i putnik iz “seata” S. A. prevezeni u bolnicu Koševo u Sarajevu.

Stanje na cestama 22. 05. 2022. u 10 : 30 sati

Kolovoz je pretežno suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini 400m. Za vrijeme radova saobraća se voznom trakom. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.