Tragično jutro u BiH: Pješak poginuo nakon što ga je udario kamion

U mjestu Bristovi nadomak Bugojna jutros je smrtno stradao pješak nakon što je na njega naišao vozač kamiona.

“Nesreća se dogodila jutros u 8:45 u Bristovima. Vozilom marke ‘Man’ upravljao je vozač inicijala D.K. (1991. godište) iz Travnika.

Poginula je osoba inicijala Lj. T. iz Bugojna”, rečeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a SBK.

Hitna pomoć je brzo došla na mjesto nesreće, no ljekari su samo mogli kontatovati smrt pješaka.

U toku je uviđaj kojeg vrše pripadnici vrše OKP Bugojno nakon čega bi trebalo biti poznato šta je bio uzrok ove nesreće.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 25. 06. 2022. u 10 : 00 sati

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, a zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Danas i sutra (25. i 26.06.2022.god.) zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Tunjice-Šargovac. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na alternativni pravac (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bos.Dubica-Bos.Gradiška-Banja Luka).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog održavanja manifestacije „512 Dani Ajvatovice“ od 17:30 do 18:30 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Do 26.06. do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Naslovna fotografija preuzeta sa portala Bugojno Danas.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.