Tragično jutro u našoj zemlji, jedna osoba poginula, dvoje povrijeđeno

Crna hronika Posljednje Vijesti

U saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Bijeljina- Tuzla poginuo je vozač V.M. automobila marke Mercedes.

Nesreća je policiji prijavljena jutros oko 7.45 u mjestu Hase.

Tokom uviđaja utvrđeno je da su u nesreći učestvovali automobil Mercedes i kombi.

Vozač i suvozač u kombiju su zadobili povrede i pomoć im je ukazana u bijeljinskoj bolnici.

Uviđaju je osim policijskih službenika prisustvovao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, piše Srpskainfo.

Podsjetimo, vijesti o stradalima u saobraćajnim nesrećama i dalje dominiraju novinskim naslovima. Stopa smrtnosti u BiH je nešto više od osam poginulih na hiljadu stanovnika, što je daleko od evropskog prosjeka i stavlja nas na sami vrh po broju poginulih na milion stanovnika.

Nepropisna i neprilagođena brzina, vožnja pod uticajem alkohola, ali i korištenje mobilnih telefona najčešći su uzrok crnih statistika. Međutim, ima i drugih razloga.

“Vrućine, visoke teperature… da li su vozači na dugom putovanju, dakle, psiho-fizička stanja vozača, umor, pospanost, i tako dalje…”, navela je kao razloge Silma Muminović iz BIHAMK-a.

Najviše nesreća u saobraćaju dešava se na magistralnom putu M17 zbog velikog opterećenja vozila, posebno na dionicama koje još nisu završene. To je i posljednji alarm nadležnima da ubrzaju izgradnju autoputeva na cijelom Koridoru 5C, čime bi, velikim dijelom, bile smanjene crne brojke, apeluju stručnjaci.

Leave your vote