Traže se Trumpove pristalice koje su napravile havariju u Kongresu

Policija u Washingtonu objavila je fotografije pristaša Donalda Trumpa koji su u srijedu upali u američki Kapitol i napravili potpuni kaos.

Policija je objavila fotografije na internetu, a mediji su brzo identificirali muškarca s obojenim licem i krznenom kapom s rogovima kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pobornika QAnona.

Angeli je, nakon što je s ostatkom Trumpove rulje nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata, prenosi Index.

“Ako imate saznanja o ovim osobama ili o incidentu, nazovite policiju na (202) 727-9099 ili pošaljite poruku na 50411. Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1000 dolara svakome tko pruži informacije koje dovedu do uhićenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin”, stoji u objavi policije ispod fotografija.

“Pred nama je još puno posla kako bismo identificirali svakog od ovih nasilnika”, rekao je šef policije DC-a Robert Contee.

Contee je rekao da je uhićeno 68 osoba, a samo jedna od njih je iz Washingtona.

“Prikupili smo brojne fotografije osoba i tražimo da nam zajednica pomogne da ih identificiramo”, rekao je i dodao kako se radi o pojedincima koji su sudjelovali u raznim nasilnim djelima ili uništavanju imovine.

Fotografije su podijeljene FBI-u, lokalnim hotelima i zračnim lukama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.