Troje državljana BiH osumnjičeno za milionsku prevaru, objavljeni “filmski detalji”

Troje državljana BiH osumnjičeni su za milionsku prevaru u Crnoj Gori i trenutno su pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koje postupa po molbi kolega iz Crne Gore.

Objavljeni su “filmski detalji”

Osumnjičeni za milionsku pljačku su I.A., S.K. i M.D., a prva navedena je označena kao direktni izvršilac prevare, odnosno da je 12. aprila ove godine došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 eura i 1,2 miliona dolara.

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike Lovćen banke u Herceg Novom. MUP RS-a je prije dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe, te zaplijenjeni novac i droga.

“Na području Banje Luke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S.K, I.A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava, oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, ali i drugih krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP.

Osmunjičena I.A. se tereti da se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu na ime M. O.

Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. aprila) oko 15:00 sati isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku”, naveo je izvor, a prenosi Srpskainfo.

Istog dana, odnosno 11. aprila oko 16:00 sati, rukovodilac filijale je pozvan putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik S.K. Rukovodiocu filijale je na displeju telefona pisalo ime stvarne vlasnice računa.

“Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona, predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomjeri ranije nego što je dogovoreno toga dana, odnosno 12. aprila oko 10:30 sati ujutro.

Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH I.A.”, ističe se.

Nakon što je legitimisana, I.A. je potpisala isplatne naloge i sa deviznih računa M. O. podigla 1,36 miliona eura, nakon čega je napustila banku.

Osumnjičeni I.A. i S.K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, dok će odluka o osumnjičenom M.D. biti donesena naknadno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.