Turista na ulici na jadranskom primorju zamijenio novac pa ostao u nevjerici kada je vidio koje novčanice je dobio

Pulska je policija zaprimila prijavu 37-godišnjeg njemačkog državljanina koji je prevaren prilikom mijenjanja novca na ulici.

Naime, 9. augusta oko 12.15 sati u Istarskoj ulici u Puli, njemački državljanin je primijetio muškarca koji je ispred mjenjačnice mijenjao novac ljudima te je pretpostavio da se radi o djelatniku mjenjačnice.

Upitao ga je može li mu promijeniti eure i kune te mu je dao nekoliko stotina eura.

Muškarac mu je predao više novčanica, neke od njih bile su hrvatske kune, dok je preostali iznos bio u bjeloruskim rubljima.

Kada je njemački državljanin primijetio da nije dobio sve kunske novčanice, upozorio je na to muškarca, no ovaj se tada ubrzano udaljio.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja prevare.

Policija upozorava da naizgled povoljniji tečaj na ulici može ispasti znatno skuplji te poziva građane i turiste da novac mijenjaju u ovlaštenim institucijama

“Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građanima i turistima da novac mijenjaju u za to ovlaštenim institucijama, kao što su banke i mjenjačnice,

a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ”dobronamjernih” osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare, možete se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju”, poručili su, a prenosi Večernji.hr.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.