Turistkinja posjetila Crnu Goru i otvoreno i javno priznala koliko je šokirana cijenama: “Kompletan ručak 10 KM”

Crnogorsko primorje jedna je od destinacija na kojoj turisti iz Bosne i Hercegovine rado provode godišnji odmor.

Kako su zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mjera prethodnih godina mnogi odustali od ljetovanja, tako da je ovo ljeto prilika da nadoknade propušteno i uživaju u čarima Jadranskog mora od Igala do Ade Bojane.

Uvijek se spekuliše o visokim cijenama u Crnoj Gori, ali ipak skorašnji primjer Hristine Rašković, turistkinje iz Srbije, pokazuje da stvari nisu baš tako kako se prikazuju i da i kod komšija možete da ljetujete po pristupačnim cjenama.

Hristina priznaje da je prijatno iznenađena u svakom smislu situacijom koju je zatekla u Šušnju. Nema mnogo turista, a među njima prednjače Srbi, Poljaci, Česi i Bosanci.

“U Šušnju na gradskoj plaži je super, nema mnogo gužve.

Čista voda, milina. Par ležaljki i suncobran možete da iznajmite za osam eura. Ali ne morate da uzmete”, kaže ona za B92.net.

Što se tiče cijena hrane, kaže da su neke namirnice u marketima dosta jeftine. Kafa u restoranima može da se popije za 1,5 eura ili oko 3 KM, a obrok koji se sastoji iz glavnog jela, salate i hljeba može da se pronađe za pet eura ili oko 10 KM.

Porodična pica je 10 eura, a hamburger može da se nađe po cijeni od 2,5 eura ili oko 5 KM.

Ipak, dodaje da ovo spada u jedno od jeftinijih mjesta u Crnoj Gori. U ovom trenutku studio za četvoročlanu porodicu može da se nađe po cijeni od 30 eura po danu, a apartman za 40 eura.

U toku ljetovanja je obišla i Utjehu (nalazi se 14 km od Bara), gdje kaže da su cijene veće, ali i da je voda čistija.

“Ležaljke su 15 eura, nema veze kad dođeš, ni da li je četiri ili pet sati popodne. Ipak, tamo je plava zastavica i voda je prečista”, kaže i dodaje da su svratili i do Lučica te se šokirali cijenama ležaljki od 20 eura.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.