Tuži kladionicu, jer odbija da mu isplati novac

Posljednje Vijesti Zabava

Vojislav Borjanović iz Banjaluke tvrdi da mu kladionica „Vulkano“ odbija isplatiti dobitne tikete u ukupnoj vrijednosti od blizu 4.000 maraka.

Borjanović objašnjava da je na aparatima pomenute kladionice odigrao svoju uobičajenu igru, odnosno nekoliko tiketa na ukupan broj golova pojedinih igrača, koji su bili u ponudi za Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Uslijedio šok

Odigravši svoje željene igrače, Borjanović je uplatio tikete, a kada su završile utakmice, umjesto planirane isplate novca, uslijedio je šok.

“Namjeravao sam da isplatim tikete, ali je stajalo da tiketi nisu prošli.

Daljom provjerom utvrdio sam da je kladionica računala i produžetke, iako tako nešto nije bilo na vidno istaknutom mjestu, kao što je to uobičajeno kod drugih igara, naprimjer u košarci.

Dakle, na stranici na kojoj sam odabrao igrače nije pisalo da su uključeni produžeci”, objasnio je Borjanović.

Produžeci

Kaže da ga u Banjaluci, ali i regiji, dosta ljudi zna kao dugogodišnjeg kladioničara zbog koga su mnoge kladionice izmijenile i svoja dugogodišnja pravila, kada su u pitanju igre na granicu poena igrača.

“Zna se tačno šta je ovdje u pitanju.

To je klasična obmana igrača od strane kladionice, jer nigdje na vidnom mjestu nije bilo istaknuto da se na rukometnim utakmicama, odnosno igračima koje sam odigrao, računaju produžeci”, kategoričan je Borjanović.

Dodaje kako je jedan od krunskih dokaza da ga je kladionica obmanula taj što je dan kasnije uredno napisano na vidnom mjestu da se produžeci u utakmici računaju u ukupan zbir golova igrača.

Prijavio nadležnim organima

Slučaj je, kako tvrdi, u međuvremenu mailom prijavio Republičkoj upravi za igre na sreću od koje očekuje da u što skorije vrijeme izađe na teren i prekontroliše rad kladionice, odnosno njihovih aparata instaliranih u banjalučkim lokalima.

“Obzirom da odbijaju isplatiti tikete, ukupno oko 4.000 maraka, podnijeću tužbu nadležnom sudu kako bih ostvario svoja prava, ali i kako bih onemogućio da se ovakve stvari ponavljaju i drugim igračima u narednom periodu.

Moje mišljenje je da poput ostalih kladionica, kada su u ponudi igrači, moraju na vidnom mjestu stajati naznake da li se računaju produžeci ili se ne računaju, a to itekako utiče kakvu će igru kladioničari odabrati”, zaključio je Borjanović.

“Vulkano”: Igrač nije u pravu

U kladionici “Vulkano” su za Srpskainfo istakli da Vojislav Borjanović nije u pravu, te da će, ukoliko za tim bude potrebe, svoje tvrdnje dokazati i na sudu.

“Kod ovakvih igara u ponudi postoji dio sa informacijama, odnosno slovo „i“, koje označava dodatne informacije vezane za igru.

Da je igrač „kliknuo“ na ovo slovo, uvjerio bi se da se računaju produžeci u ponuđenim utakmicama”, naveli su u kladionici.

Dodaju kako Borjanovića neće isplatiti, jer nije prošao s tiketima.

Leave your vote