Tužilaštvo BiH se oglasilo nakon akcije u kojoj je uhapšen pratilac državnog ministra Miloša Lučića…

Djelujući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA, realizovali su akciju hapšenja i pretresa više osoba, osumnjičenih za krijumčarenje veće količine opojne droge „speed“, oko 15 kilograma, koja na ilegalnom narkotržištu u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, dostiže vrijednost od više desetina hiljada KM.

Osumnjičeni se terete da su, početkom ove godine, organizovali grupu za izvršenje krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnih droga, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, kako bi vršili krijumčarenje većih količina opojnih droga i sticali nezakonitu imovinsku korist.

Aktivnosti su realizovane uz podršku MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi Fena.

S obzirom da među osumnjičenima ima i aktivni policijski službenik (DKPT BIH), aktivnosti imaju i elemente koruptivnog djelovanja i zloupotrebe policijskih ovlasti i saznanja.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U akciji “Dijamant” Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšen je pratilac državnog ministra Miloša Lučića i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić.

Ovo je potvrđeno iz Direkcije u kojoj je uhapšeni zaposlen. Istaknuli su i da je u vrijeme hapšenja, Nikolić bio na bolovanju.

Akcija “Dijamant” provedena je jučer, a pretresi su izvršeni na više lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Bosanskoj Gradišci. Nikolić je uhapšen zbog prodaje droge, odnosno uhvaćen je u prodaji “spida”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.