Tužilaštvo BiH se oglasilo o hapšenju policijskog službenika MUP-a RS

Po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici MUP-a RS lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više krivičnih djela, a među osumnjičenim je i policijski službenik MUP-a RS.

“Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981).

Osobe koje su lišene slobode pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica,

a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om”, navode iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

“Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi”, poručuju iz Tužilaštva BiH.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.