Tužilaštvo BiH: U Njemačkoj uhapšen osumnjičeni pripadnik narko kartela kojeg potražuje Bosna i Hercegovina

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.) iz Bijeljine.

On je uhapšen u Frankfurtu na temelju potjernice bh. pravosuđa.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko kartela, povezan sa tzv. ”Škaljarskim klanom”.

Uključen je u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inozemstvu.

On koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, poduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organiziralo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina u ovom gradu pretresaju objekte i imovinu Milivoja Todorovića iz Bijeljine, koji je uhapšen u Njemačkoj – javljaju Nezavisne.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, pretresi se izvode po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH.

Uz navođenje inicijala Todorovića, iz MUP-a RS su naveli da ga je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u toku akcije “Transporter” identifikovala kao pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je na međunarodnom nivou prometovala droge.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.