Tužna vijest: U stravičnoj nesreći u Srbiji poginuo muškarac iz Hrvatske, djevojčici i ženi ljekari se bore za život

Hrvatski državljanin (56) poginuo je na licu mjesta prilikom udesa kod Kovilja nadomak Novog Sada.

Njegovi saputnici, dvije žene i dvoje djece, svi državljani Makedonije, prevezeni su u novosadski Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine i u Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine gdje se, kako saznaje “Blic”, ljekari bore za život povrijeđene djevojčice stare sedam godina i jedne ženske osobe.

To su za “Blic” potvrdili i nadležni iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čije su ekipe ljekara sa dvoje ambulantnih kola na lice mjesta stigli zajedno sa policijom i vatrogasnom ekipom koja je izvlačila povrijeđene iz smrskanog automobila.

– Ljekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt starijeg muškarca koji je poginuo na licu mjesta dok je jedna starija ženska osoba bez svijesti prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju zajedno sa još jednom ženskom osobom starom 32 godine koja je bila u svjesnom stanju.

U udesu su povrijeđeni i djevojčica stara 7 godina i dječak star 10 godina koji su prevezeni u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine na dalju dijagnostiku – kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

– Djevojčica se nalazi u operacionoj sali gde se ljekari bore za njen život jer je zadobila povrede glave i ima unutrašnje krvarenje dok je kod dječaka nakon detaljnog pregleda i dijagnostike utvrđeno da je dobro i da ima manje povrede u vidu modrica – kažu za “Blic” nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.