U 58. godini preminuo bivši ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo

U Sarajevu je u 58. godini, preminuo Muharem Fišo, bivši kantonalni ministar KS za boračka pitanja.

Fišo je rođen 1964. godine u Trznju – općina Hadžići gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu je završio u Sarajevu od 1979. – 1983. godine, a nakon završene srednje škole prvo zaposlenje je u ŽTP-u Sarajevo u OOUR-u prevoza željeznicom na radnom mjestu referent za organiziranje prevoza robe.

Nakon toga postaje rukovodilac nabavke i prodaje trgovniskog preduzeća “Željeznički konzumi” d.o.o. Sarajevo gdje ostaje sve do početka agresije na RBiH.

Paralelno, uz rad, završava višu školu Beogradu i stiče zvanje komercijaliste, a nakon demobilizacije iz Armije RBiH stiče zvanje diplomirani ekonomista, te magistrirao je u septembru 2015. godine iz oblasti ekonomije.

Za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-do 1995 godine angažuje se u jedinici 1. Korpusa 109. Brdske brigade Armije RBiH gdje ostaje sve do kraja agresije na našu zemlju.

Tokom agresije na RBiH obavljao je niz dužnosti, unaprijeđen je u čin poručnika ARBiH. Nakon demobilizacije radio je u J.P. Željeznice Federacije BiH te u privatnom preduzeću za Tehnički pregled i servisiranje vozila sve do 2009 godine na radnom mjestu zamjenik direktora.

Od marta 2013. godine radi u KJKP Park d.o.o. Sarajevo na radnom mjestu Direktor preduzeća i pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Na općinskim izborima 2008. ispred BPS-a Sefer Halilović izabran je za vijećnika u OV Hadžići, te je obavljao i funkciju predsjednika opštinske komisije za Budžet i finansije.

Na opštim izborima 2014.godine izabran u Predstavnički dom Parlamenta FBiH gdje obavlja dužnost predsjednika kluba zastupnika i predsjedavajućeg Odbora za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost, te člana Odbora za finansije i budžet Federacije BiH.

Ministar za boračka pitanja KS bio je u mandatu 2014-2018 – javio je Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.