U BiH se otvara tvornica čiji će se proizvodi plasirati za Njemačku, planiraju zaposliti do 250 radnika

Svečano potpisivanje ugovora između Općine Prozor-Rama i GS-HOLDING GmbH o izgradnji tvornice metalskih proizvoda bit će upriličeno u utorak, 26. aprila. u zgradi te općine.

U ime Općine Prozor-Rama ugovor će potpisati načelnik Jozo Ivančević, a u ime GS – HOLDING GmbH direktorica Snježana Köpruner, saopćeno je iz Općine.

U saopćenju stoji kako se ugovorom definiraju međusobna prava i obveze koji će u konačnici rezultirati izgradnjom nove, savremene tvornice u Poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor – Rama, a tvornica će poslovati pod nazivom “GS-RAMA” d.o.o.

“Uvažavajući sugestije načelnika Ivančevića, Kopruner se kao investitor potrudila čak i arhitekturom tvornice i cijelog prostora uvažiti ljepotu okolnog pejzaža, posebno Ramskog jezera, te time dati potreban značaj daljnjem turističkom vrednovanju Rame”, kazali su iz ove općine navodeći kako arhitekturu tvornice potpisuje arhitekt Josip Ledić iz Travnika.

Tvornica će imati više od 9000 kvadratnih metara zatvorenog prostora u kojemu će posao moći imati 200 do 250 osoba koji će raditi planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera.

Premda je prva ideja bila da se proizvode dijelovi za električna bicikla, njemački partner odustao je od te nakane, ali vrlo brzo je zamijenila druga. Proizvodit će se dijelovi za bagere.

Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman bit će proširen na dijelove za električna dostavna vozila čiji je razvoj u završnoj fazi.

Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe tvornice i za prodaju na tržištu.

Općina Prozor–Rama za tvornicu “GS- RAMA” d.o.o. osigurala je prostor veličine 100 hiljada kvadratnih metara, od nešto više od 300 hiljada metara ukupne površine Poslovne zone Izlaz, ističe se u saopćenju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.