U nesreći na M. Dvoru život izgubila mlada sarajevska doktorica, poznat identitet vozača

U sinoćnjoj nesreći u sarajevskom naselju Marijin Dvor smrtno je stradala mlada doktorica iz Sarajeva Azra Spahić, inače uposlenica u JU Dom zdravlja KS.

Ove informacije je na svom Facebook profilu podijelila njezina kolegica iz JU Doma zdravlja KS.

“Ovako nešto se ne dešava samo kilometar dalje od mjesta nesreće u Istočnom Sarajevu jer postoje policijske kontrole i radarski nadzor nad saobraćajem”, poručila je koleginica u Facebook statusu.

Podsjećamo, jedna djevojka je poginula, a dvije su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Sarajeva, a jedno lice je uhapšeno nakon uviđaja. O nesreći se oglasio i MUP KS i saopćio detalje.

Kako se navodi u izvještaju policije, dana 26.05.2023. godine oko 23:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.A. rođena 1998. godine iz Sarajeva, S.A. rođena 1997. godine i S.E. rođena 2002. godine iz Ilidže od putničkog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao vozač B.A. rođen 1996. godine iz Sarajeva.

Istog dana u 02:30 sati policijski službenici Sektora uniformisane policiej lišili su slobode B.A. iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv bezbjednosti i saobraćaja i u toku je njegova kriminalistička obrada u policiji.

Poznat je identitet vozača koji je sinoć usmrtio jednu, a teže povrijedio dvije djevojke u saobraćajnoj nesreći u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Naime, kako se nezvanično saznaje, radi se o Arminu Berberoviću rođenom 1996. godine koji je prilikom nesreće imao određen procenat alkohola u krvi.

Nakon sinoćnje nesreće u sarajevskom naselju Marijin Dvor u kojoj je jedna djevojka izgubila život, a dvije povrijeđene, N1 saznaje u kakvom stanju se nalaze povrijeđene koje su smještene na KCUS.

Naime, A.S. je smrtno stradala od posljedica udara automobilom marke “mercedes”.

Druga A.S. je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život, a kako javlja N1, nalazi se u izuzetno teškom stanju sa prelomom baze lobanje i vratne kičme.

Druga povrijeđena djevojka, E.S, je za sada sa stabilnim parametrima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.