U požaru u BiH u potpunosti je uništena još jedna firma: Vatra progutala 34 automobila i opremu u Mostaru

Mostarska firma Premier Febeco za proizvodnju specijalnih automobilskih nadogradnji u BiH jučer je popuno uništena u požaru koji je izbio u kompleksu kompanije Ferro Keš pod čijim krovom djeluje u poslovnoj zoni Rodoč. U požaru su izgorjela i 34 automobila.

Ekipa Portala Klix.ba je nakon završenog uviđaja koji su provele nadležne službe obišla zgarište firme koja se pretvorila u pepeo.

U požaru u kojem su izgorjela sva vozila i oprema, krov objekta pod koji su djelovali se urušio i poklopio kompletan prostor, tako da se samo na ulaznom djelu mogu jasno vidjeti dva izgorena automobila, dok se kroz krovnu konstrukciju nazire niz spaljenih vozila.

Podsjetimo da je požar izbio jučer oko 14 sati u pomoćnoj hali kompleksa kompanije Ferro Keš, pod čijim krovom djeluju i da se vatra brzo proširila na prostorije firma Premier Febeco koja je potpuno uništena.

U gašenju požara su učestvovale sve raspoložive snage mostarskih vatrogasaca i oko stotinu radnika koji su se u tom vremenu nalazili na poslu u kompleksu poslovne zone.

Oko 20 sati je vatra stavljena pod kontrolu, nakon čega su vatrogasci nastavili dežurati, zbog ponovnih aktiviranja vatre na požarištu koje je zahvatilo ogromne površine.

Istraga i toku

Uviđaj su obavile nadležne službe danas, kad su se stekli uslovi za to, a po nalogu tužilaštva se provode sve zakonom predviđene istražne radnje, kako bi se slučaj rasvijetlio, te utvrdile okolnosti koje su prethodile požaru, koji je do temelja uništio ovu firmu i bez posla ostavio sve radnike.

Firma Premier Febeco d.o.o. osnovana je 2009. godine i djelovala je u poslovnoj zoni Rodoč pod krovom kompleksa kompanije Ferro Keš.

Kao pionir u oblasti proizvodnje specijalnih automobilskih nadogradnji u Bosni i Hercegovini, pozicionirali su se na tržištu kao inovativan, siguran i kvalitetan partner.

Njihov mladi tim uposlenika postao je prepoznatljiv po kreativnim i konstruktivnim idejama.

Fokusirani su na izradu nadogradnji za vatrogasna, policijska, sudska, pogrebna i veterinarska vozila, te vozila za prijevoz službenih i potražnih pasa i preinake na svim vrstama vozila.

Osim proizvodnje nadogradnji, zastupnici su renomiranih talijanskih tvrtki Fireco s.r.l., Socage s.r.l., i HC Industrie s.r.l.

Uz dorade na novim vozilima, bave se i prodajom polovnih vozila za specijalne namjene, koje u potpunosti servisiraju i obnavljaju za profesionalnu upotrebu.

Pogledajte i snimak sa lica mjesta.

 

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.