U Sarajevu se odigrala prava drama: Taksista ometao policiju tokom uviđaja, utvrđeno da ima alkohola u krvi pa odveden u stanicu

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo priveli su muškarca koji je ometao rad policije dok su radili uviđaj na mjestu nesreće kod Historijskog muzeja. Naime, saobraćajna nesreća se u ulici Zmaja od Bosne dogodila u 13:15 sati.

Tom prilikom je, u sudaru automobila i romobila, povrijeđen vozač romobila koji je prebačen u bolnicu na utvrđivanja stepena povreda.

Na mjestu nesreće počeo je uviđaj, a prilikom sprovođenja uviđajnih radnji vozač taksija je ometao rad policijskih službenika, potvrdila je Mersiha Novalić.

Potom su policajci uradili alkotest nad njim i nakon što je utvrđeno da muškarac ima određenu dozu alkohola u krvi, on je sproveden u policijsku stanicu.

Kako navodi fotoreporter portala Klix.ba koji se nalazio na mjestu događaja, muškarac se opirao prilikom lišenja slobode te je vikao i navodno uputio pogrdne riječi policijskim službenicima.

On je, zatim, sproveden u prostorije PU Novo Sarajevo.

Osim toga, na snimcima i fotografijama, vidi se da je muškarac koji je lišen slobode vozač taksija koji je učestvovao u nesreći.

Iz Operativnog centra MUP-a KS rekli su nam da će se raditi uviđaj te da će naknadno biti poznato na koji način je tačno došlo do nesreće.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.