U teškoj saobraćajnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba, formirane su duge kolone vozila

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 16 sati dogodila u mjestu Mokro, smrtno je stradala jedna osoba.

Prema prvim informacijama, u nesreći su učestvovala dva vozila.

Tom prilikom poginuo je jedan od vozača.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović, precizirala je da su u nesreći učestvovali automobili Lada i Audi Q7.

“Lice iz automobila Lada je smrtno stradalo, a za vozača iz drugog automobila nije poznat stepen povreda”, rekla je za medije Stokanović.

U toku je uviđaj te je obustavljen saobraćaj, zbog čega su velike gužve te su se formirale kolone vozila.

Iz Automoto saveza RS potvrdili su da je zbog nesreće obustavljen saobraćaj, te vozače mole za strpljenje.

Stanje na cestama 11. 08. 2022. u 18 : 15 sati, informacije BIHAMK-a

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i uklonjena su vozila, tako da je normalizovano saobraćanje na magistralnom putu Pale-Sokolac u mjestu Mokro.

S obzirom da su se formirale duže kolone vozila, molimo vozače da u nastavku putovanja voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i II, na magistralnom putu M-17 kod Maglaja, u noćnim satima (od 23 do 05 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina, a na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.