U tragičnoj saobraćajnoj nesreći u BiH poginuo mladić rođen 1993. godine

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Posušju prilikom slijetanja automobila BMW smrtno je stradao mladić koji je bio na mjestu suvozača, potvrđeno je za Klix.ba

Dežurni tužitelj tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić je kazao da je do nesreće došlo noćas u mjestu Kovači prilikom slijetanja vozila sa ceste.

Udes se dogodio oko tri sata, a u vozilu su bile tri osobe.

“Suvozač S.B rođen 1995. godine je preminuo na licu mjesta.

Vozač H.B. rođen 1993. godine i suputnik na zadnjem sjedištu I.B rođen 1986. godine su zadobili teške povrede te su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar”, kaže Aničić za Klix.ba.

Tijelo nesretnog mladića, je na obdukciji u Mostaru, a vozilo je na vještačenju.

Više detalja o uzroku nesreće i okolnosti pod kojim se dogodila bit će poznato nakon uviđaja i zakonom predviđenih radnji koje se povode po nalogu tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Stanje na cestama 30. 07. 2022. u 16 : 35 sati – podaci BIHAMK-a

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na putu Rogatica-Višegrad u tunelu Ljučevo.Polcijski uviđaj je u toku, za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne putne pravce.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke Stijene na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan promet vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Doljani, Bijača na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu: Rača, Zupci, Šepak, Karakaj, Velika Kladuša i Gradina, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Ivanica i Deleuša.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.