Udes na granici BiH, sudarili se vozilo Granične policije i automobil slovenskih tablica

Nešto prije 20 sati večeras se dogodilae saobraćajna nesreća na granici između dvije Gradiške. Naime, između Bosanske i Stare Gradiške na samoj granici, tačnije na mostu došlo je udesa dva automobila među kojima i vozilo policije.

Kako nezvanično javlja gpmaljevac.com, do nesreće je došlo nakon što su pripadnici Granične policije BiH obilazili kolonu vozila na mostu.

Vozač Audija slovenskih registarskih oznaka iz kolone misleći da neko obilazi kolonu izašao vozilom da prepriječi, ne znajući da se radi o policiji i došlo je do udesa.

Saobraćaj je naknadno rasterećen i na ovoj dionici se sada prometuje nesmetano.

Policija je na terenu vrši uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Stanje na cestama, informacije BIHAMK-a

Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz.

Posebno izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum.

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.