Ugledni Bosanac iz dijaspore dr. Edhem Čustović ne krije oduševljenje velikim uspjehom bh. omladine: Naša Ajla Džanko ide na čuveni Oksford Univerzitet na izradu svog magistarskog rada!

Ugledni Bosanac iz dijaspore dr. Edhem Čustović redovno obavještava javnost o uspjesima Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. U nastavku vam donosimo dvije kratke priče koje je objavio.

Prva je o Ajli Džanko koja ide na čuveni Oksford Univerzitet, a druga o uspješnim bh. studentima iz Zenice i Mostara.

“Naša Ajla Džanko ide na čuveni Oksford Univerzitet na izradu svog magistarskog rada.

Čak pet naučno-istraživačkih labova na University of Oxford i University of Cambridge su imali želju i nudili Ajli da im se pridruži!

Ajla se smatra super naučnim talentom koja korača ka doktorskim studijama i velikoj naučno istraživačkoj karijeri. Ona je nedavno kompletirala istraživačku praksu na još jednom čuvenom univerzitetu ETH Zürich.

Osnovne studije je kompletirala na International Burch University u Sarajevu. Nakon toga je dobila punu stipendiju da studira na University of Groningen i Uppsala University.

Ajla već ima objavljenih naučnih radova. Stipendistkinja je Bosnia & Herzegovina Futures Foundation i aktivan volonter.

Ajla puno sreće na Oksfordu. Ponosni smo na tebe i radujemo se svakom tvom uspjehu”, naveo je Čustović na Facebooku.

Čustović je obavijestio javnost i o velikom uspjehu mlada tri studenta iz BiH koja idu na praksu u veliki Volvo. Čak tri bosanskohercegovačka studenta među deset izabranih međunarodnih kandidata na specialjnoj praksi u Volvu.

Prošle godine smo razvili saradnju sa Volvo Cars, jednim od najvećih imena u proizvodnji vozila. Svake godine Volvo ima konkurentan proces regrutacije kako bi uključio grupu studenata izvan EU za stažiranje. Oni zapošljavaju globalno najbolje.

S ponosom mogu reći da su ove godine od 10 kandidata koje je Volvo angažovao, tri iz Bosne i Hercegovine i svi su stipendisti Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

Enisa Lišnjić – Student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Amer Pašanbegović – Student softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Zenici

Altijana Mujić – Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić”​ u Mostaru

Čestitamo našim mladim talentima, pokažite im za šta smo sposobni. Ostali međunarodni kandidati dolaze iz Indije, Venecuele, Kazahstana, Konga i Bocvane”, otkrio je Čustović.

Čestitamo omladino!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.