Uglednik iz bh. dijaspore doktor Edhem Čustović brutalno iskreno o izjavi Sebije Izetbegović: “Uvreda za svakoga ko ima pola mozga u Bosni i Hercegovini”

“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te ‘luzere’ zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice”, izjavila je prof. dr. Sebija Izetbegović na jednom od SDA skupova tokom ove izborne kampanje.

Izjava je ovo koja je ‘probudila’ brojne reakcije, Elmedin Konaković (lider Naroda i pravde) podnio je danas zbog ovog i krivičnu prijavu protiv prof. dr. Izetbegović, a, osim političara, reagirale su i druge javne ličnosti.

Među njima je i dr. Edhem (Eddie) Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, veliki filantrop i doktor elektrotehničkih nauka.

Poruku dr. Čustovića objavljujemo u cijelosti:

“Ono što ona implicira je, ako ste napustili SDA i ne glasate za SDA, onda ćete biti odgovorni za sljedeću generaciju ratnih zločina. U suštini, ako nisi dio SDA, nemaš pravo da postojiš a kamoli da vladaš.

Ova izjava je takva uvreda za svakoga ko ima pola mozga u Bosni i Hercegovini.

Razumijem da su ovo izbori i da se stranke ne vole i da će učiniti gotovo sve da bi došle na vlast.
Međutim, postoji linija dostojanstva, integriteta i morala ispod koje se svaki ozbiljan političar, usuđujem se reći u ovom slučaju direktorica najvećeg kliničkog centra u zemlji, ne smije spustiti ispod.

Vjerujem da nema mjesta i da ne bismo trebali tolerirati ovakvo ponašanje bilo kojeg političara, a ipak samih ljudi koji imaju ozbiljne javne funkcije.

Ako je ratna retorika i ulijevanje straha primarno sredstvo političara da vas emocionalno veže za partiju/njih onda podržavate pogrešnu partiju i/ili pogrešnog političara.

Ovo nije napad na SDA (to prepuštam političarima) već kritika javnog govora osobe koja je na vodećem javnom položaju.

Zaista nisam htio komentirati ovo, ali mislim da je važno da se javne ličnosti, intelektualci i lideri zajednica izjasne i kažu ‘Ne, nije u redu i ne nećemo tolerirati ovakvo ponašanje’.”, naveo je Ćustović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.