Ujedinjena Srpska: Politički i državni subjekti iz RS ne trebaju se vezivati za grupacije oko HDZ BiH, ni SDA, ni sarajevske opozicije

“Ujedinjena Srpska smatra da se politički i državni subjekti iz RS ne trebaju vezivati za grupacije oko HDZ BiH, ni SDA, ni sarajevske opozicije, već principijelno, ne miješajući se u neslaganja Bošnjaka i Hrvata, insistirati na ravnopravnosti, to jest, na jednakim pravima konstitutivnih naroda i entiteta uz konsenzus kao osnovu odlučivanja”- glasi jedan od sedam zaključaka koje je usvojilo prošireno Predsjedništvo Ujedinjene Srpske.

“Za RS je najbitnije definisati zakone koji regulišu pitanje imovine kao neophodni osnov za stabilnost i ekonomski razvoj. Vrlo je bitno i formiranje Visokog sudskog i Visokog tužilačkog savjeta RS kao preduslov vladavine prava i političke stabilnosti. Donošenje drugih zakona (VRS, indirektno oporezivanje i dr.) odložiti do izbora i mogućih političkih dogovora na nivou BiH”, zaključila je US, prenosi Srpskainfo.

RS zadržava pravo na direktne izbore inokosnih funkcija i svih zastupnika, navode oni.

“Ujedinjena Srpska će zadržati samostalnost u odlučivanju i neće unaprijed podržati ničiju kandidaturu za inokosne funkcije. Ujedinjena Srpska je spremna na koaliciono usaglašavanje bez nametanja i uslovljavanja, bilo imenima ili lokalnim koalicijama. Stalni rast stranke je doveo do političkih podmetanja i pokušaja diskreditacije stranke i njenih kadrova sa mnogih adresa. Međutim, to neće narušiti samostalnost u odlučivanju, kao ni kreiranje politike stranke prema potrebama građana i interesima RS”, glase 4. i 5. zaključak.

Ujedinjena Srpska je saglasna sa prijedlogom Aleksandra Vučića i podržaće prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe termina genocid u pogledu svih naroda, etničkih grupa, pojedinaca i entiteta, jer je i sama bila predlagač tog rješenja.

“Ujedinjena Srpska je pristupila izradi strategije i planova za kampanju koji će se temeljiti na razvojnoj strategiji vezanoj za nove privredne investicije, kvalitetnijoj organizaciji školstva, zdravstva i statusu starije populacije. Posebno će se kreirati antiratna kampanja, kao i kampanja ostanka i zapošljavanja mladih ljudi, zaštiti i pomoći u ostanku i osnaživanju porodica, kao osnovnim ćelijama društva. Ujedinjena Srpska nastavlja političku borbu u zaštiti naših građana i opstanku i razvoju RS”, zaključeno je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.