Ukazao se i on, hrvatski predsjednik Zoran Milanović ima poruku za visokog predstavnika Christiana Schmidta: “Neka ukine mjere svojih prethodnika koje su na štetu Hrvata”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak visokog predstavnika Christiana Schmidta da ukine sve mjere koje su njegovi prethodnici donosili, kako je rekao, na štetu hrvatskog naroda.

„Hrvatima si dao neku sirotinju. Znači ipak možemo? Šta je sa izborom člana Predsjedništva BiH još sljedeće četiri godine?

Tamo će i dalje biti biran neko ko ih ne zastupa. Ko nije dobio ni dva glasa. O tome se više ne razgovara“, rekao je Milanović.

Komentarisao je i posjetu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini.

“Njegov posjet ne znači ništa. Kod njega je sve u funkciji PR-a i dojma. Apsolutno sve.

Naravno da nitko od nas nije imun na to. Trudiš se ostavit nekakav dojam. Međutim, koji je smisao ovog posjeta? Dobrodošao i ne mogu se uplitati na bilo koji način.

Logično je da hrvatski premijer ide tamo”, kazao je Milanović.

“Ali sada, nakon što je visoki predstavnik najavio nekakve promjene. Ipak se može. Mjesecima se šuti. Visoki predstavnik ipak može, kad hoće.

Nažalost, tu se ipak moram složiti sa Srbima i Dodikom jer su tu upravu – nije ga izabralo Vijeće sigurnosti. Sustav tako funkcionira”, prenosi RTL Milanovićevu izjavu o najnovijem potezu visokog predstavnika.

“To što stoji na papiru kada pogledam, prije svega koristi njemu i njegovom manipuliranju situacijom nakon izbora u BiH. Hrvatima si dao neku sirotinju.

Znači ipak možemo? Što je s izborom članova predstavništva još sljedeće četiri godine? Tamo će i dalje biti biran netko tko ih ne zastupa.

Tko nije dobio ni dva glasa. O tome se više ne razgovara”, smatra predsjednik.

“Gdje je tu gospodin Plenković? Ima li on još nešto reći o tome?

Ja ovo ne smatram ničime nego jednostavno milostinjom za Hrvate”, istaknuo je predsjednik i pozvao visokog predstavnika da ukine sve mjere njegovih prethodnika koje su donesene na štetu Hrvata.

“Gospodin bi trebao poništiti jer može. Pozivam ga mjesecima, a Plenković šuti. Zašto ranije nije udružio snage sa mnom? Njegove su veće ako to želi. Da izvršimo pritisak, a to možemo još uvijek”, naglasio je Milanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.