Ultrapopulista Nenad Nešić bizarno u korak prati Dodika: “Šemsudin Mehmedović je počinio krivično djelo, nadležni da reaguju

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić najoštrije je osudio izjave Šemsudina Mehmedovića, zastupnika SDA u Predstavničkom domu PS BiH, ocijenivši da ”niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA svojim izjavama punim mržnje prema druga dva naroda”.

– Nedopustivo je i kao suza čisto krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, nazivati jedan narod, entitet i njegove institucije ‘genocidašima’. Očekujem da Tužilaštvo BiH pokaže jednako efikasnost i u ovom slučaju, kao što je efinasno po pitanju otvaranja istraga protiv funkcionera RS – kazao je Nešić.

Nešić populistički tvrdi da je “srpski narod slobodarski narod i da nijedan evropski narod nije toliko stradao u prošlom vijeku, uvijek se boreći protiv fašizma i osvajača”.

– Nazivati Srbe genocidašima je anticivilizacijski čin. Strašno je da 25 godina nakon rata, ratni lideri još uvijek šire spiralu zla i mržnje, nanoseći najviše štete upravo svom narodu – smatra Nešić.

Prvi čovjek DNS-a ističe da se ”zlo uvijek obije o glavu onom ko ga sije” i poručuje:

”RS je vječna dok je njenog naroda, a Mehmedovićeve poruke su nam opomena da budemo budni i da je uvijek čuvamo jer bez nje nam nema ni života”, rekao je u populističkom tonu Nešić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.