Upoznajte bosansku pamet, postižu fantastične uspjehe: Mladi stručnjaci među svjetskim umovima

Četiri BH studenta su dobila pune stipendije za učešće na konferenciji u Londonu zahvaljujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation partnerstvu sa City, University of London, ANUBiH i velikodušnom donatoru gospodinu Jacku Saulsu. Svi njihovi troškovi su pokriveni tako da nema prepreka između znanja i naših najboljih talenta. Osnivač fondacije i uglednik iz bh. dijaspore Edhem Čustović predstavio je mlade stručnjake iz BiH.

Upozanjte bosansku pamet, postižu fantastične uspjehe

“Pozornica je pripremljena za izuzetno okupljanje umova na predstojećoj 13. međunarodnoj konferenciji o kompresorima i njihovim sistemima, koja će se održati u srcu Londona.Upoznajte bolje ove mlade talente

Dino Šabeta: Zvijezda mašinstva u usponu, Dino, student master studija na Mašinskom univerzitetu u Sarajevu, izabran je zbog svog velikog znanja i vještina u energetskim sistemima.

Njegova magistarska teza, usredsređena na temu toplotnih pumpi, neprimetno je usklađena sa fokusom konferencije na kompresorima.

Po njegovim riječima, „Znanja koja ću steći na ovoj konferenciji su od velike važnosti i mogu ih iskoristiti za magistarski rad“.

Dinov entuzijazam za učenjem od stručnjaka iz industrije i njegova strast prema ovom polju čine ga inspirativnim dodatkom kohorti konferencije.

Adna Peco prisustvo na konferenciji svjedoči o njenoj posvećenosti inovacijama.

Adna želi pokazati da čak i manje zemlje mogu dati značajan doprinos u nauci.

Ona planira da iskoristi znanje stečeno na konferenciji za unapređenje sistema kompresora u svojoj zemlji i podsticanje inovacija na globalnom nivou.

Svjetionik ambicije, Ibrahim Salihović spreman je da maksimalno iskoristi ovu neprocjenjivu priliku da unaprijedi svoje inženjerske vještine i proširi svoju mrežu.

Student je četvrte godine mašinstva na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i student 2 godine Filozofskog fakulteta sa dvostrukim smjerom: arapski i francuski jezik i književnost.

Dolazeći iz Bosne i Hercegovine, Ibrahim vidi konferenciju kao platformu za povezivanje sa stručnjacima iz industrije i kolegama inženjerima, doprinoseći ličnom rastu i napretku u svojoj zemlji.

Ibrahimova posvećenost napretku savršeno je u skladu sa idealima konferencije.

Amina Mević, cijenjeni asistent u nastavi i naučni komunikator, donosi jedinstvenu perspektivu na konferenciju.

Uzbuđena je zbog potencijala da svoju nastavu obogati primjerima iz stvarnog svijeta iz industrije i planira podijeliti svoja iskustva i inspirativne priče sa konferencije sa svojim studentima.

Amina posvećenost obrazovanju i održivom napretku duboko rezonira sa etosom konferencije.

Posebno hvala Tuzlaku, profesoru prof. Ahmed Kovačević na City Univerzitetu u Londonu, bez kojeg ovo ne bi bilo moguće” napisao je Čustović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.