Ured visokog predstavnika u BiH odgovorio na upit o šokantnim izjavama Zorana Milanovića: Izborna reforma u BiH je pitanje za domaće vlasti

Ured visokog predstavnika u BiH odgovorio je na upit N1 o šokantnim izjavama Zorana Milanovića.

OHR je upitan za reakciju na izjeve predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je izjavio kako Hrvatska treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovine.

“Izbori su temeljno pravo građana u svim demokratskim zemljama, uključujući i BiH, a izborna reforma u BiH je pitanje za domaće vlasti i institucije” saopšteno je iz OHR-a.

Podsjećamo, Milanović je ponovo šokirao svojim izjavama.

Kazao je da je ulazak Finske i Švedske u “vrlo opasno šarlatanstvo” i doveo to u kontekst Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Naveo je kako Hrvatska treba postaviti uvjet NATO-u i EU dok se zakon u BiH ne promijeni.

“Dok Amerikanci, Englezi, Nijemci ako mogu i hoće ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića čija politika se ne vodi iz Brisela nego odnekud drugdje, da promijene Izborni zakon sad odmah i ne daju Hrvatima temeljna prava. Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO.

Bez ratifikacije prisutnog ugovora nema novih članica NATO-a. Koja je tu naša uloga? To ja vidim kao povijesni srebrni metak. E sad će za ovo čuti ljudi koji inače ne čuju.

To će čuti američki predsjednik ili tajnik. Da vidimo šta oni mogu napraviti za Hrvatsku.

Ovog je dosta. Ova bezobrazna ignorancija i zanemarivanja jedne članice NATA-a i EU i guranje Hrvatske i svih procesa kao agresora.

Neke razne kuhinje, projekti za građansku BiH. Može kada BiH uđe u EU. Mi sada imamo groznu situaciju. Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunjska ne mogu u Schengen. Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato.

Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti”, rekao je Milanović.

Naveo je i to kako “ne traže da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi”.

“Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU”, poručio je Milanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.