“Usamljeni” Aleksandar Vučić progovorio o “neugodnom” rasporedu sjedenja u švicarskom Davosu: “Nisam jadnik, molili me da sjednem u prvi red, nisam htio”

Fotografija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. U izjavi za medije, srbijanski predsjednik je rekao da su ga molili da sjedne u prvi red, ali da on to nije htio.

Vučić odmah reagovao

„Tamo sam birao sam gdje ću da sjednem, i iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želio.

Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore, i kada razmišljate o tome, za mene je to dio dobre zabave.

Zašto? Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa da kažu o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega, misleći da su svi površni kao i oni“, rekao je Vučić.

Dodao je da nije btino gdje je sjeo.

„To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sjedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da nije „jadnik, bijednik i nesretnik“ koga treba žailti.

„Smeta vam snažna Srbija i to što nisam dio čopora i što neću da govorim da su neki lideri ludaci.

Ovdje je popularno da se kaže da je Putin ludak, ovaj i onaj, ja da učestvujem u tome neću“, kazao je Vučić – prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sjedio je izdvojeno od svih lidera i sam.

Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Vijest o “neugodnom” rasporedu sjedenja su objavili brojni regionalni mediji, ali mi smo sačekali i reakciju Vučića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.