Uspješni i vrijedni Bosanac Esmir Kadrić ima zanimljiv životni put: S 22 pokrenuo svoj biznis, a sad otvorio jedinstvenu prodavnicu u Sarajevu

Bosanac Esmir Kadrić ima zanimljiv životni put. Kao osnovac i srednjoškolac je bio jako dobar učenik i redovno je osvajao prva mjesta na takmičenjima iz fizike i matematike.

Uvijek je bio izuzetno vrijedan i sa 16 godina u izbjeglištvu u Novom Pazaru je počeo da uči zanat.

Naime, zaposlio se u servisu motirnih pila i kosilica. Polako ali sigurno je sticao dragocjeno znanje i poslije ratnih dešavanja vratio se u Blažuj kod Sarajeva.

U 22 godini života pokrenuo je vlastiti biznis, koji je vremenom prerastao u firmu PROX, koja je trenutno servis i licencirani diler uređaja iz programa globalnog brenda STIHL.

– Sve je krenulo 1998. godine kao mali porodični biznis a sada imamo 16 radnika. Zalaganjem, kvalitetom, a najviše visoko softiciranom podrškom krajnjem kupcu postali smo tržišni lider u segmentu prodaje, post-prodajne usluge i edukacije kupaca STIHL-a.

Mnogobrojni edukacioni seminari u STIHL-u rezultirali su kvalitetnom prodajnom i servisnom podrškom, kao i razumijevanje potrebe i želja svakog profila kupaca – kaže Kadrić.

Ističe da je ponuda mašina i alata na tržištu ogromna, a ono što ih izdvaja od konkurencije je profesionalan pristup poslu, shvatanje potrebe iz perspektive kupca, uvažavanje mišljenja, savjetovanje u pravcu maksimalnog učinka za minimalnu cijenu.

Uspješni i vrijedni Bosanac sretan je što je zalaganjem sebe i svojih uposlenika pored prodaje i servisa u Blažuju otvorio novu poslovnicu u sarajevskom naselju Otoka (Bulevar Meše Selimovića 81 A) preko puta Olimpijskog stadiona Otoka.

– Prox je otvorio treću poslovnicu, jednu od najopremljenijih prodavnica ove vrste na Balkanu i u njoj se mogu kupiti najbolji svjetski brendovi na jednom mjestu.

Kod nas će svaki majstor naći šta mu je potrebno i to garantuju imena proizvođača: Honda, Villager, DeWalt, Eimhell, Ego, Karsher, Black+decker, Makita, Oregon, Ryobi, Unior, Echo, Intex, Hogert, Metabo, Oleo-Mac, Fiskars, Knipex, Honda Marine i Proxxon.

Otvoreno je i šest novih radnih mjesta. PROX je od osnivanja sinonim za kvalitetan alat i servis istih. Na jednom mjestu su okupljeni najveći svjetski proizvođači alata i potrošnog materijala – kaže Kadrić.

Esmir Kadrić je omiljen među svojim klijentima iz cijele zemlje, o čemu svjedoči oficijalna Facebook stranica sa 23.000 pratitelja – javlja Biznis.info.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.