in , , ,

Užas u Americi: Osmero ljudi ubijeno u tri pucnjave u Atlanti, uhapšen osumnjičeni

Glasnogovornik policije iz Atlante rekao je kako postoji velika vjerovatnoća da je isti napadač učestvovao u napadima na sve salone

Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave koje su se dogodile u Atlanti na tri različite lokacije, javljaju američki mediji.

U prvoj pucnjavi ubijene su četiri osobe, a ranjene dvije. Ova pucnjava dogodila se u salonu za masažu u okolici Atlante.

Ubrzo nakon toga dogodile su se još dvije u Atlanti, gdje su ubijene četiri osobe u dva salona za masažu. Šest ubijenih žena su azijskog porijekla.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog – Roberta Aarona Longa (21). Još uvijek nije utvrđeno da li su pucnjave povezane, kao ni da li je Long ubio svih osmero ljudi.

Glasnogovornik policije iz Atlante rekao je kako postoji velika vjerovatnoća da je isti napadač učestvovao u napadima na sve salone. Policija je jučer objavila video koji prikazuje osumnjičenog u crnom automobilu u blizini salona, a uhapsili su ga 240 kilometara južno od Atlante.

Long se trenutno nalazi u pritvoru, a policija pregleda nadzorne kamere kako u okrugu salona i nastavlja istragu.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Žestoki napadi na srbijansku glumicu Milenu Radulović jer je podržala film Quo, Vadis Aida?, bosanskog kandidata za Oskara

Jadranku Kosor izvrijeđali zbog filma Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici: “To su prosti i ograničeni ljudi!”