Vapaj Borenovića: “Ako se održi sjednica Vijeća ministara, to znači da se SNSD povlači iz zaključaka NSRS-a”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović komentirao je najavu o zakazivanju sjednice Vijeća ministara BiH te je poručio da ovim činom “padaju maske” te da se SNSD povlači iz zaključaka NSRS-a.

Borenović je poručio da je zakazivanjem sjednice za 4. novembar očigledno došlo do određene vrste nagodbe.

“Ako se sutra održi sjednica Vijeća ministara BiH, koja je prvobitno bila zakazana krajem jula i odgođena po nalogu predsjedavajućeg Zorana Tegeltije nakon nametanja Inzkovog zakona, to govori samo jedno: očigledno je postignuta neka nagodba, pale su maske, a SNSD se povlači iz zaključaka Narodne skupštine RS” rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je učestvovanje u odlučivanju Vijeća ministara BiH i po jednoj, a ne po pedeset tačaka, koliko ih ima na dnevnom redu, direktno kršenje zaključaka NSRS-a.

“Ovo je prevara najvišeg zakonodavnog tijela RS, samim tim i izdaja njenih građana. Učešće u odlučivanju u Vijeću ministara bez stvorenih preduslova kao što je povlačenje nametnutog zakona je i potvrđivanje spornog tzv. Inzkovog zakona.

To jasno ukazuje i na to da je sve rađeno u dogovoru s dobrim Dodikovim prijateljem Inzkom, koji je njemu i njegovim bh. koalicionim partnerima dao priliku za haos u kojem se oni jedino i snalaze.

Ako se sutrašnja sjednica održi, od velikih patriotskih priča nema ništa, jer ipak im je važnije dati saglasnost za zapošljavanja, uhljebljavanja i trošenje narodnih para i novi godišnji NATO program”, rekao je Borenović.

Borenović kaže da je svjestan da vlast ne nudi nikakva konkretna rješenja u zemlji iz koje narod odlazi, korona uzima svoj danak, korupcija cvjeta, a cijene divljaju.

Jedino rješenje je, kako ističe, sijanje strahova, tenzija i političkih kriza kroz vrlo osjetljive teme koje nikada ne dobiju svoj najavljeni epilog.

Naglasio je da se iskreno nada da neiskrene namjere vladajućeg režima neće izazvati bilo kakav incident ili neko drugo rizično djelovanje koje može imati užasno loše posljedice.

“Potpuno je jasno, ovo vlast radi samo zbog izbora. Sjetimo se samo referenduma koji su postajali anketa.

Vidimo i da smo od velike priče o vraćanju nadležnosti i stotina zakona koji su, prema Dodikovim najavama, već trebali biti u NSRS-u dobili svega nekoliko informacija, s nekoliko zaključaka kojima se donošenje zakona za vraćanje nadležnosti prolongira za 6 mjeseci, sigurno do izbora i što se njih tiče nikada, a najvjerovatnije će završiti kao i desetine zaključaka s dosadašnjih posebnih sjednica, po onoj narodnoj – tresla se gora, a rodio se (opet) miš”, zaključuje Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.