Vatrogasac o udesu u kojem su poginuli državljani BiH: Najteža nesreća u povijesti tunela. Šokirani smo

Damir Antić, zapovjednik Vatrogasnog dežurstva Bina Istre, bio je s kolegama na mjestu stravične prometne nesreće na izlazu iz tunela Učka. Podsjetimo, u nesreći su na mjestu poginula dvojica mlađih muškaraca iz BiH, a liječnici riječke bolnice bore se za život vozača koji je u kritičnom stanju. U bolnici je naknadno preminuo još jedan mladić. U automobilu su bila četvorica.

Za nesreću je kriva brzina. Audi se sinoć svom silinom zabio u zaštitni betonski odbojnik na izlazu iz tunela. Auto je neprepoznatljiv.

“Silina je bila doslovno eksplozije. Izašli smo van i vidjeli razasute dijelove vozila i opreme. Odmah smo se opremili, izašli na intervenciju i pristupili unesrećenima”, ispričao je Antić za RTL.

“Prizor nas je šokirao, to je najteža nesreća u povijesti tunela”

Četvorica vatrogasaca bila su udaljena 50 metara, a još toliko ih je odmah stiglo s riječke strane tunela Učka. Zapovjedniku Antiću odmah je bilo jasno da se dogodila najteža nesreća u povijesti tunela.

“Vozač je bio u stanju šoka. Putnik iza vozača se žalio na bolove, isto je bio u stanju šoka. Nagledali smo se prometnih nezgoda, ali nas je šokirao sam prizor”, prepričao je vatrogasni zapovjednik.

Liječnica: Borimo se za život 27-godišnjeg vozača

Dvojica preživjelih prebačena je u KBC Rijeka u teškom stanju. Noćas su podvrgnuti kirurškim zahvatima, ali 25-godišnjak je jutros preminuo. Vozač je u kritičnom stanju, ali stabilno.

“Drugi muškarac od 27 godina još uvijek je živ.

U kritičnom je stanju i liječi se u šok sobi, odnosno na odjelu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju.

Još uvijek se borimo za njegov život”, rekla je za RTL Dijana Deša, liječnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje riječko KBC-a.

Prije 11 godina dogodila se posljednja teška nesreća u tunelu kada je poginula jedna osoba. Godišnje kroz Učku prođe četiri milijuna vozila i deset milijuna putnika, a sinoć se u tunelu zbog brzine dogodio horor.

Antić: Nema amortizacije

“Državljanin BiH (27) upravljao je automobilom iz smjera Rijeke, vozio je brzinom veće od dopuštene i prilikom izlaska iz tunela nije smanjio brzinu kretanja.

U tom dijelu nalazi se zavoj udesno tako da je on izgubio nadzor”, poručila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač.

U pet kilometara dugom tunelu signalizacija je jasna, a u zoni izlaska iz tunela ograničenje je 40.

“Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napravit ovaj izlaz.

Udarili su u betonski bik. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice”, objašnjava Antić za RTL.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.