Velika čast za Bogića Bogićevića i Ivicu Osima u Beču

Ovogodišnje nagrade Bosanskog akademskog društva u Austriji, uručene su tokom manifestacije „832. rođendan Bosne“, 15.oktobra u Diplomatskoj akademiji u Beču.

Velika čast za bh. legende

Ivica Osim i Bogić Bogićević postali su članovima bosanskog Akademskog društva u Austriji.

Njima je uručena posebna „članska karta“ u vidu pehara Bosanskog Akademskog Društva od strane prvog Predsjednika Dževada Karahasana i sadašnjeg predsjednika Sirađa Duhana.

Podsjetimo, bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizuje svečanost povodom rođendana Bosne s ciljem da se ojača svjesnost bosanskog duha i Bosanstva.

Svečanost je otvorila Senada Duhan recitacijom pjesme „Zapis o zemlji“ Maka Dizdara koja je postala himna manifestacije u Beču.

Uručene su i nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog porijekla u 2021. godini, koji studiraju na austrijskim univerzitetima.

Tako su za najbolje ocjene na bachelor dijelu studija u Austriji, uz dokaz upisa na master studij nagradu dobile Bajrić Una, studentica farmacije i Buko Aiša, studentica genetike i bioinžinjeringa. Najbolje ocjene na master studiju u Austriji (ne računajući bachelor) imala je Grkavac Jelena, studentica međunarodnog menadžmenta u Klagenfurtu. Nagradu za najbolje ocjene prve tri godine studija koji traje četiri i više godina (bez bachelor sistema) u Austriji dobila je studentica prava Kušljugić Mirna. Među dobitnicima je i Hubana Tarik, student inžinjerskih nauka, čije su ocjene najbolje na doktorskim studijima u Austriji.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.