Velika drama u Formuli 1 u samoj završnici, situacija je bila vrlo uzbudljiva do samog kraja utrke: Verstappen je na kraju pobijedio!

Vozač Red Bulla Max Verstappen pobijedio je u spektaklularnoj utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije i to nakon što je u samom finišu pretekao vozača Ferrarija Charlesa Leclerca.

Žestoko trkanje, kakvo i dolikuje Formuli 1 i ovom sportu generalno, viđeno je danas u Saudijskoj Arabiji, a iako je Leclerc bio lider u samom finišu utrke, na kraju ga je aktuelni šampion pretekao i došao do prve pobjede u ovoj sezoni.

Pokušao je Leclerc uzvratiti, ali na kraju nije imao ni sreće jer je u prvom sektoru, a u kojem je Ferrari brži od Red Bulla, bila žuta zastavica, nakon čega je bilo jasno da će vozač Ferrarija jako teško napasti rivala iz Red Bulla i na kraju je Verstappen prvi prošao kroz cilj.

Tokom posljednjih krugova spomenuta dva vozača su bila “unutar pola sekunde”, a na kraju je više razloga za slavlje imao Verstappen koji je ostvario 21. pobjedu u karijeri.

Treće mjesto zauzeo je drugi vozač Ferrarija Carlos Sainz koji je za vodećim Vertsappenom zaostao nešto više od osam sekundi. Četvrti je bio Perez iz Red Bulla, inače vozač koji je krenuo s pol-pozicije, dok je Russell iz Mercedesa završio na petom mjestu.

Koliko je Mercedes zapravo loš u ovom trenutku najbolji je pokazatelj činjenica da je Lewis Hamilton završio na tek 10. mjestu – piše Klix.

Mercedes je tako još jednom pokazao da imaju mnogo problema s bolidom u ovoj sezoni, a iako su u prvoj utrci sezone u Bahreinu imali puno sreće zbog ispadanja vozača Red Bulla, te su tamo zauzeli treće i četvrto mjesto, danas je u Saudijskoj Arabiji isplivao svaki problem koji imaju i rezultati njihovih vozača očita su poruka da se nešto mora promijeniti u ovom timu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.