Velika tragedija na magistralnom putu M-17: Dvije osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći

Dvije osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo kod Zenice.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su potvrdili da se nesreća dogodila oko 19:40 sati te da su učestvovalo putničko motorno vozilo i autobus.

Dvije osobe koje su se nalazile u vozilo su poginule, a njihov identitet još uvijek nije poznat.

Odvijanje saobraćaja u potpunosti je obustavljeno do okončanja uviđaja, a vozačima se savjetuje da koriste zeničku obilaznicu ukoliko planiraju prema Sarajevu.

“Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Blatuša (M-17 Zenica-Sarajevo) obustavljen je saobraćaj. Do završetka policijskog uviđaja, policija vozila preusmjerava alternativnim pravcima”, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu saobraća se otežano i usporeno na sljedećim dionicama: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik, Bugojno-Kupres, Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj). Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a izuzetak su južni krajevi gdje se saobraća po suhom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – upozoravaju iz BIHAMKA-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.