Velika tragedija u BiH: Osamnaestogodišnjak poginuo u saobraćajnoj nesreći, tri osobe povrijeđene

Jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se protekle noći dogodila u mjestu Nević Polje kod Novog Travnika.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička vozila dogodila se jutros oko 3:20 sati. Za volanom Audija upravljao je S. Č. (20) dok je na mjestu suvozača bio A. Đ., obojica iz Novog Travnika, dok je za volanom drugog vozila Mercedesa bila G. G. (28), a na mjestu suzvozača G. G. (18) oboje iz Travnika.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginuo je suvozač iz Mercedesa dok su tri učesnika ove saobraćajne nesreće zadobili tjelesne povrede.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom službenici policije vrše uciđaj te poduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-A

Stanje na cestama 06. 11. 2022. u 10 : 45 sati

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu naše zemlje, gdje se saobraća po suhom kolovozu.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.