Velike gužve na izlazu iz domovine, Damir koji radi u Sloveniji poručio: “Više čekam na granici nego što putujem do BiH”

Na graničnom prelazu Izačić, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, zabilježene su kilometarske kolone na izlazu, a putnici čekaju u kolonama i po nekoliko sati.

Kolone su evidentne bile i na ulazu u BiH, tokom vikenda, jer je brojna dijaspora uskrsne praznike iskoristila za dolazak kući.

– Krajem prošle sedmice na ulazu sam čekao dva sata. Doslovno više čekam na granici nego što putujem do BiH. Sada ista situacija u povratku – kazao je Damir koji radi u Sloveniji za Anadoliju.

Emir iz Minhena je rekao da su na takvu situaciju navikli i da se prije polaska pripreme na čekanje.

– Niko nije kriv. Svi za praznike želimo kući – kaže Emir koji radi u Minhenu.

Kilometarske kolone na granici BiH prije i poslije praznika postale su ustaljena praksa, ali i dokaz da je svake godine bh. dijaspora sve brojnija.

Iz BIHAMK-a je jutros saopćeno da je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Bosanski Brod, Brčko i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.