Veliki, fantastičan uspjeh mladog bh. muzičara Mirze Redžepagića: “Hvala Bogu dragom na ovoj prilici”

Mirza Redžepagić, flamenko gitarista primljen je na Berklee College of Music, tačnije na master program na jednom od najprestižnijih muzičkih univerziteta na svijetu.

On je ovu radosnu vijest podijelio putem Facebooka sa svojim pratiocima.

“Iako ovo nije uobičajen sadržaj na mom profilu, ne mogu a da ne podijelim sa svima vama ovu vijest koja mi je nevjerovatna čast i privilegija.

Primljen sam na Berklee College of Music!!! Ili bolje rečeno primljen sam na master program na jednom od najprestižnijih muzičkih univerziteta na svijetu kroz koji su prošli neki od najznačajnijih muzičara ikada poput Keith Jarret, Steve Vai, Quincy Jones, Mike Portnoy i koji je odškolovao 310 dobitnika Grammy nagrada (do sada).

Posebno me raduje i to što sam od prijemnog odbora prepoznat kao potencijal u koji vrijedi ulagati pa mi je dodijeljeno i 90 posto stipendije za školarinu, a godina na Berkleeiju košta 45.000$!!!

Neopisivo se radujem rasti i razvijati u ‘instituciji koja je napravljena za ljude koji mrze institucije’, a ipak organizovana tako da ispolira ono najbolje u muzičarima i pripremi ih za osvajanje svijeta.

Hvala Bogu dragom na ovoj prilici i dokazu da uz mnogo truda, odricanja i vjerovanja u sebe, zaista ne postoje granice!”, napisao je Redžepagić.

Redžepagić je pionir flamenka u Bosni i Hercegovini. Još kao dijete, bio je fasciniran zvukom gitare, a počeo je svirati kada je imao osam godina. Na završnoj godini studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu shvatio je da je flamenko ono što želi svirati – prenosi Radio Sarajevo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.