Veliki problemi za selektora fudbalske reprezentacije BiH uočio kvalifikacionih mečeva za SP: Okupljanje propušta i Sušić, proširila se lista povrijeđenih…

Mateo Sušić će zbog ranije povrede i nedovoljnog oporavka propustiti okupljanje i utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednom periodu igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naime, Sušić se javio selektoru Ivaylu Petevu i rekao da žali što nije sto posto spreman te da vjeruje da će naš tim ostvariti dobre rezultate protiv Kazahstana i Ukrajine.

Odustajanje Sušića bit će dodatni problem za selektora budući da već nekoliko igrača ima problema.

Miralem Pjanić i Rade Krunić su tako već sigurno otpali zbog povreda, Siniša Saničanin je u izolaciji zbog koronavirusa, dok određenih problema ima i Mario Vrančić – prenosi Klix.

Kao što je na nedavnoj press konferenciji govorio o mogućnosti da pozove još nekoga od igrača, Petev je jučer naknadno uputio pozive Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću.

Podsjetimo, okupljanje reprezentacije pred oktobarski ciklus kvalifikacija za plasman na Mundijal zakazano je za ponedjeljak.

Zmajevi će naredne dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima s Kazahstanom 9. oktobra i Ukrajinom 12. oktobra.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.