Veliki problemi za selektora fudbalske reprezentacije BiH uočio kvalifikacionih mečeva za SP: Okupljanje propušta i Sušić, proširila se lista povrijeđenih…

Posljednje Sport Vijesti

Mateo Sušić će zbog ranije povrede i nedovoljnog oporavka propustiti okupljanje i utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednom periodu igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naime, Sušić se javio selektoru Ivaylu Petevu i rekao da žali što nije sto posto spreman te da vjeruje da će naš tim ostvariti dobre rezultate protiv Kazahstana i Ukrajine.

Odustajanje Sušića bit će dodatni problem za selektora budući da već nekoliko igrača ima problema.

Miralem Pjanić i Rade Krunić su tako već sigurno otpali zbog povreda, Siniša Saničanin je u izolaciji zbog koronavirusa, dok određenih problema ima i Mario Vrančić – prenosi Klix.

Kao što je na nedavnoj press konferenciji govorio o mogućnosti da pozove još nekoga od igrača, Petev je jučer naknadno uputio pozive Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću.

Podsjetimo, okupljanje reprezentacije pred oktobarski ciklus kvalifikacija za plasman na Mundijal zakazano je za ponedjeljak.

Zmajevi će naredne dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima s Kazahstanom 9. oktobra i Ukrajinom 12. oktobra.

Leave your vote