Veliki šok za srbijanskog tenisera Novaka Đokovića u Banja Luci

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Banja Luci, a izbacio ga je sugrađanin Dušan Lajović rezultatom 2:0 u setovima.

Tridesetdvogodišnji Lajović, tri godine mlađi Beograđanin, je napravio break u trećem gemu prvog seta, potom je poveo i sa 4:2, no u osmom gemu Đoković je uzvratio na isti način i poravnao na 4:4.

Tada su svi na tribinama pomislili da će Đoković “ubaciti u brzinu više”, no Lajović je napravio još jedan break i došao do vodstva rezultatom 5:4.

Lajović je servirao za set, Đoković je propustio tri prilike za break i na kraju je 70. teniser svijeta uspio osvojiti prvi set rezultatom 6:4.

I u drugom setu smo vidjeli mnoštvo prilika za break, po pet na obje strane, ali su oba tenisera ipak zadržala svoje servise, te je odluka pala u tie-breaku.

U trinaestom gemu drugog seta uspješniji je bio Lajović rezultatom 8:6 i prošao u polufinale nakon skoro dva i po sata igre.

Lajović je u prethodna dva duela s Đokovićem osvojio ukupno samo četiri gema, te mu je današnji trijumf, bez ikakve sumnje, najveći u karijeri.

Lajović će sutra u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović – Jiri Lehečka.

Drugi polufinalni par čine Andrej Rubljov, koji je danas izbacio Damira Džumhura, i Alex Molčan – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.