Veoma burno u NSRS-u, Nebojša Vukanović se opasno razljutio pa poručio: “Ne mogu da vjerujem da svi redom niste podnijeli ostavke, a da ste došli ovdje danas”

Događaji Posljednje Vijesti

Sjednica Narodne skupštine RS počela je veoma burno, a nekoliko zastupnika poteglo je pitanje afere “Kisik”.

Nebojša Vukanović imao je veoma buran nastup. Pozvao je predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrilovića i sve funkcionere u Vladi RS da podnesu ostavke zbog afere “Kisik”.

“Ne mogu da vjerujem da svi redom niste podnijeli ostavke, a da ste došli ovdje danas”, započeo je Vukanović.

“Doktor Mengele vam nije ravan. Važno je za Narodnu skupštinu da svi vi podnesete ostavke, prvi vi gospodine Čubrilovću, pa do premijera. Jer nikad nas niko u prošlosti nije tako sistemski razorio iz temelja kao što to radite vi. Za vas ljudski život ne vrijedi ništa. Za vas ne vrijede zakoni. Mi smo postali svi vaši zamorčići”, rekao je Vukanović u emotivnom istupu.

Čubrilović ga je više puta opominjao.

“Mogu vam nekako tolerisati da malo mućkate, da kraduckate, to me možda neće uzbuditi, jer smo navikli, ali poigravanje ljudskim životima je nedopustivo, i vaša šutnja je nedopustiva. Dosta je nasilja, terora, smrti, laži… uništili ste nas iz temelja. Izgubili smo trećinu stanovništva, zadužili ste pet generacija iza nas. To nijedan okupator ne bi radio”, rekao je Vukanović.

Leave your vote