Veoma dramatična situacija u BiH, hrabri spasioci pronašli braću Austrijance u kanjonu rijeke: Otrovali su se vodom i dehidrirani su

Ekipa Gorske službe spašavanja Prenj stigla je do osoba koje su se izgubile u kanjonu Rakitnice, te im je pružena prva medicinska pomoć.

– Pronašli smo ih u kanjonu Rakitnice u blizini sela Dubočani. Dobili smo jutros poziv od Federalne civilne zaštite i konjičke civilne zaštite.

Pronašli smo dvojicu braću iz Austrije, bili su vidno dehidrirani i pružili smo im prvu medicinsku pomoć, a sada ih vozimo do Hitne pomoći Konjic.

Kada smo ih pronašli nisu mogli da se kreću dalje, otrovali su se vodom – rekao je za portal “Avaza” Edi Balić, član GSS-a Prenj.

Dodao je da su Austrijanci prilikom putovanja po Prenju pronašli neku neadekvatnu vodu te je to pogoršalo situaciju, ali trenutno su već u boljem stanju.

Almir Karkelja, načelnik stanice GSS Prenj za radiokonjic.ba poručio je da je ekipa GSS Prenj stigla do osoba koje su se izgubile u kanjonu Rakitnice, te im je pružena prva medicinska pomoć.

Ekipa GSS Prenj nije bila upoznata sa tim da je na teren pozvana i ekipa GSS Konjic.

Načelnik stanice GSS Konjic Zenadin Mešukić poručio je da se njihova ekipa vraća, da je najvažnije da je osoba pronađena i zbrinuta, te da je najmanji problem da se ekipe vrate svojim redovnim obavezama, ali da bi se trebalo znati na osnovu čije naredbe se ekipe angažuju.

Naime, u ovom slučaju, ekipa GSS Konjic krenula je u potragu na osnovu poziva GSS FBiH, a ekipa GSS Prenj na osnovu poziva FUCZ.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.