Veoma žustre reakcije pristižu: Crnadak: “Niko normalan ne želi da živi u džungli” Šarović; “Žalit ćemo se!”

Niko normalan ne želi da živi u džungli u kojoj nikakvi zakoni ne važe, poručio je Crnadak

Reagirajući na ishod današnje sjednice CIK-a, potpredsjednik PDP-a i poslanik u NSRS Igor Crnadak kazao je za portal “Avaza” da je ovo “tužan dan za demokratiju, za vladavinu prava i za svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji”.

“Ko zna koliko ljudi je danas popodne donijelo odluku da pobjegne što dalje odavde. Niko normalan ne želi da živi u džungli u kojoj nikakvi zakoni ne važe.

Današnju poruku “Izbori su pokradeni, ali živio pobjednik” nikada neću prihvatiti – ističe Crnadak.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH potvrđena je pobjeda Milorada Dodika za predsjednika RS, dok su za potpredsjednike proglašeni Ćamil Duraković i, nakon velike konfuzije CIK-a, Davor Pranjić.

Na odluku Centralne izborne komisije BiH, koja je danas utvrdila preliminarne rezultate za predsjednika RS, reagirao je i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Nezadovoljan sam ovakvom odlukom CIK-a, ali nastavljamo borbu za pravdu.

Žalit ćemo se, to je naše pravo, jer smatramo da je izborni rezultat proizvod izborne korupcije i krađe izborne volje građana – kazao je Šarović.

Oglasio se i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

“Naravno, nećemo odustati, nastavićemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima.

Uložićemo žalbu na današnju odluku CIK BiH o utvrđivanju i objavljivanju rezultata za predsjednika Republike Srpske”, rekao je ovo predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

“Nakon što je sam CIK i na današnjoj sjednici naveo brojne neregularnosti i kršenja izbornog zakona, nakon što su, između ostalog, naveli da nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima, donijeti ovakvu odluku je zatvaranje očiju pred očiglednom izbornom krađom.

Ukoliko ostane ovakvo stanje, ovakav način djelovanja i model ponašanja, to će biti još jedan pokazatelj da živimo u vremenu sumraka demokratije i institucija, a da je jedini pobjednik izbora zapravo korupcija – ističe Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.