(VIDEO) Vozač autobusa u Sarajevu fizički izbacio stariju ženu, odmah se oglasio Centrotrans: Dobit će otkaz

U javnosti je jučer objavljen snimak na kojem se vidi kako vozač Centrotransovog autobusa fizički izbacuje stariju ženu iz vozila. Naime, na snimku se vidi prvo verbalni sukob, a potom dolazi i do fizičkog izbacivanja žene iz autobusa.

“U ovaj autobus nećeš ući. Nema Boga da ćeš se voziti.

Starija žena me je koštala 170 KM”, govorio je vozač.

Sada su se i zvaničnim saopćenjem oglasili iz Centrotransa.

“Izražavamo veliko žaljenje što je ovaj sramni postupak, neprofesionalan i nedopustiv odnos prema putnici, djelo našeg uposlenika.

Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje Ugovora o radu.

Ovom prilikom upućujemo izvinjenje našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prijevoza.

Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

“Centrotrans kao kompanija sa dugom tradicijom autobuskog prijevoza putnika, ulaže velika materijalna i finansijska sredstva kako bi našim putnicima obezbijedila najkvalitetniji prijevoz.

Značajna sredstva i vrijeme ulažemo u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prijevoza putnika.

Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prijevoza na području Kantona Sarajevo.

Naše cijenjene putnike želimo obavijestiti da je ovaj izolirani slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans”, naveli su iz Centrotransa.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.