Visoki predstavnik Christian Schmidt se obratio u Banja Luci: “Nisam doktor, ali simptomi srčanog udara su svugdje isti”

Visoki predstavnik Christian Schmidt, boravi u Banja Luci. Posjetu je počeo sastankom u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Medijima je kratko poručio da su razgovarali o radu Agencije koji su ocijenili dobrim.

“Po drugi put sam u Agenciji za lijekove . Pripremio sam se, mišljenje u EU je da ova agencija radi dobro i kvalitetno. Bitno je da se obezbijedi tržište lijekova za sve.

Svako pa i država mora obezbijediti to. Ja nisam doktor, ali simptom srčanog udara su isti bilo da se nego nalazi u Banjaluci , Beču, Sarajevu, Hamburgu…“, kazao je Schmidt.

Schmidt poručuje, nikada ne mijenjajte tim koji pobjeđuje.

“Ostavimo stvari kakve jesu. Mi ćemo se voditi snagom argumenata”, naveo je Schmidt.

Aktuelna je i problematika o najavljenom osnivanju Agencije za lijekove RS, zbog čega je ministar zdravlja RS Alen Šeranić zaradio sankcije SAD-a i završio na OFAC-ovoj crnoj listi.

Najavljeno je da će se Schmidt u 15 sati sastati i sa potpredsjednicom PDP-a Jelenom Trivić.

Na konstataciju pojedinih novinara da se i potpredsjednica njegove stranke Jelena Trivić danas sastaje sa Schmidtom, Borenović kaže da je to čovjek koji može da razriješi mnoge stvari u BiH.

“Schmidt je realnost. On je tu. Vučić je sa Schmidtom razgovarao dva puta, patrijarh Porfirije je razgovarao sa Schmidtom. Cijeli svijet je razgovarao.

Ne vidim razlog zašto ne razgovarati. Ja mislim da gospodin Schmidt razgovara sa mnogo ljudi, pa je logično da razgovara sa Jelenom Trivić, kao potpredsjednicom PDP-a”, zaključio je Borenović – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.