Vlada KS dobila dojavu da im je u zgradi postavljena bomba, Forto se vanredno obraća, oglasili se iz MUP-a

Nakon dojave o postavljenim bombama u velikom broju škola u Sarajevu oglasili su se iz MUP-a KS i pozvali građane na strpljenje.

“U školskim ustanovama na koje se odnose zaprimljene dojave poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda.

Molimo predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti, policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi.

Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama.

Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike”, stoji u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, jutros je u više škola na području KS dojavljeno mailom da se u tim ustanovama nalazi bomba.

Nakon dojave o postavljenim bombama u svim osnovnim školama u Sarajevu, stiže informacija da je bomba postavljena i u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

Ovu vijest je na svom Twitteru potvrdio i premijer Vlade KS Edin Forto.

Također, premijer Forto je za 13 sati najavio vanrednu press konferenciju, zajedno sa policijskim komesarom MUP-a KS Nusretom Selimovićem.

Press konferencija će se održati u namjenskom prostoru za press konferencije, kod svečanog ulaza u Vladu KS.

Informacija o postavljenoj bombi stigla je i u zgradu Općine Centar i Općinski sud u Sarajevu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.