Vlasnik nudi novčanu nagradu, pogledajte snimak: Prepoznajete li lopova koji je pokušao ukrasti Golfa u Sarajevu?!?

Tokom današnjeg dana dogodio se pokušaj krađe putničkog motornog vozila marke VW Golf 6 GTI od strane za sada nepoznatog muškarca. Nemili događaj dogodio se u popodnevnim satima oko 15h u sarajevskom naselju Čengić Vila. Cijeli slučaj je prijavljen policijskoj stanici MUP-a Kantona Sarajevo koja intenzivno radi na prepoznavanju i lišavanju lopova. Pogledajte i video snimak kojeg je zabilježila sestra od vlasnika koja je uočila nepoznatu osobu u njihovom automobilu.

Vlasnik vozila nudi novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju o ovom muškarcu.

Evo nekoliko savjeta i preporuka kako zaštititi vozilo od krađa:

Parkiranje na sigurnim mjestima: Kada god je to moguće, parkirajte vozilo na osvijetljenim mjestima koja su dobro vidljiva i prometna. Ako imate garažu, koristite je za parkiranje vozila.

Upotreba sigurnosnih uređaja: Instalirajte alarmni sustav u vozilo koji će upozoriti na pokušaj krađe. Također, razmislite o korištenju dodatnih sigurnosnih uređaja poput mehaničkih brava na volanu ili kotačima.

Zaključavanje vozila: Uvijek zaključavajte vozilo i provjerite jesu li svi prozori zatvoreni prije nego što napustite vozilo, čak i ako ste ga parkirali na kraće vrijeme.

Ne ostavljajte vrijedne stvari u vozilu: Ne ostavljajte vidljive vrijedne predmete poput novčanika, torbi, mobilnih uređaja ili drugih dragocjenosti u vozilu jer to može privući potencijalne kradljivce.

Koristite GPS praćenje: Razmislite o instaliranju GPS praćenja u vozilo kako biste mogli pratiti njegov položaj u stvarnom vremenu u slučaju krađe.

Pazite na ključeve: Pazite gdje ostavljate ključeve vozila i ne ostavljajte ih na vidljivim ili lako dostupnim mjestima, kao što su javne površine ili ključni kuke u blizini vrata.

Informirajte se o sigurnosnim značajkama vozila: Ako kupujete novo vozilo, informirajte se o sigurnosnim značajkama koje su dostupne i kako ih ispravno koristiti kako biste maksimalno zaštitili vozilo od krađa.

Slijedeći ove savjete i preporuke možete smanjiti rizik od krađe vašeg vozila i osigurati veću sigurnost.

Pogledajte video snimak kojeg je zabilježila sestra od vlasnika koja je uočila nepoznatu osobu u njihovom automobilu.

Pogledajte i uvećanu fotografiju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.