Vodostaji u porastu: Četiri odrona napravila potpuni haos u BiH, blokirani su glavni putevi na području Foče

Zbog kiše koja je danas padala na području Fojnice aktivirano je nekoliko klizišta uslijed čega su blokirani glavni i lokalni putevi, a prijeti i izlijevanje rijeke Željeznice iz korita.

Uslijed intenzivnih kišnih padavina danas je na području Fojnice došlo do klizišta na putu Bakovići – Fojnica, a u večernjim satima su aktivirana još dva klizišta zbog čega su odsječena određena sela u okolini Fojnice.

Na glavnom putu Kiseljak – Fojnica u večernjim satima došlo je do odrona zemlje na cestu zbog čega je u potpunosti obustavljeno odvijanje saobraćaja, a fojničko selo Božići te naselje Lučice zbog odrona na lokalni put odsječeni su od Fojnice.

Na području Fojnice u samo nekoliko sati aktivirana su četiri odrona, a na mjestu događaja nalaze se policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Kako su nam kazali iz fojničke eko udruge rijeka Željeznica se na nekoliko mjesta izlila iz svoga korita, a poplavljene su zelene površine i pomoćni objekti.
Kiša još uvijek pada, a vodostaji rijeka na području Fojnice su u porastu.

Teška mehanizacija na terenu te je u toku čišćenje puta Bakovići – Fojnica, a kolone vozila formirane su u oba pravca – javlja Klix.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.