Vojin Mijatović: “Ako se usudite, dolazim sa narodom pred Parlament BiH, moraćete da me uhapsite!”

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, danas je ponovo komentirao pregovore o izmjenama izbornog zakona u našoj zemlji, a poslao je i konkretnu poruku šta će učiniti bude li usvojen tzv. “nusmki dogovor.

Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

“AKO SE USUDITE, DOLAZIM SA NARODOM PRED PARLAMENT BIH MORAĆETE DA ME HAPSITE!!!

Ova farsa oko izbornog zakona koja traje mesecima je sve, samo nije slučajna, te predstavlja planski i dobro osmišljeni projekat.

Projekat ide u fazama, svaku od tih faza prati novi stepen prijetnji i nova grupa onih koji nemaju problem da Bosna i Hercegovina postane plemenska zajednica srpskog, bošnjačkog i hrvatskog plemena.

Faktor prijetnji i faktor umaranja javnosti su glavne karalteristike pristupa koji se koristi.

Ima onih koji ne vide šumu od drveta i pitaju što spašavamo Željka Komšića i njegov mandat?

Zarad shvatanja situacije, moram pojasniti da je ovo sve što se dešava spašavanje građanske, multietničke i multikonfesionalne BiH.

Da budem konkretan ukoliko prođe ovaj pokušaj multietničke i građanske stranke mogu se slobodno zatvoriti i nemaju razloga da izlaze na izbore.

Ukoliko ovo prođe kraj je građanske BiH, i postojaće samo srpske, bošnjačke i hrvatske stranke i glasovi, što će voditi ka konačnom raspadu države.

Da budem do kraja precizan ako ovo prođe moraćemo formirati srpski SDP, bošnjački SDP i hrvatski SDP, za SDP BiH neće biti ni smisla ni mjesta.

Da zaključim, ukoliko se Neumski pregovarači dogovore i sav cirkus krene u parlamentarnu proceduru, sa svojim najboljim ljudima krećem ispred Parlamenta BiH pozvaću narod na nasilne proteste makar bio i ostao sam i makar završio u zatvoru, bez obzira da li ću imati podršku SDP BiH ili neću.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.