Vojin Mijatović bez dlake na jeziku o hapšenju Nebojše Vukanovića: “Klasični pritisak režimske pravno-kriminalne hobotnice”

Događaji Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je izjavio da osuđuje hapšenje Nebojše Vukanovića te da se radi o “klasičnom pritisku režimske pravno-kriminalne hobotnice u Republici Srpskoj”.

– U punom kapacitetu kao potpredsjednik SDP-a osuđujem hapšenje narodnog poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojše Vukanovića. Na snimku koji je objavio vidi se da je uradio ono što bi trebali raditi svi mi, u svim gradovima. To je da natjeramo pravno režimsku hobotnicu, ako ništa, za početak da počnu da dolaze na vrijeme na svoje radno mjesto – rekao je Mijatović.

Vladajuća struktura, kako kaže, mora da shvati da ih građani u RS, a i u Federaciji plaćaju za nerad, plaćaju ih za skrivanje kriminalaca i zločinaca.

“Na snimku koji je objavio vidi se da je uradio ono što bi trebali raditi svi mi, u svim gradovima”, rekao je Mijatović za Avaz.

Dodao je da se na ovaj način primjenjuje direktna sila na narodnog poslanika koji očigledno priča ono što ne odgovara režimu Milorada Dodika.

VEZANI TEKST: Nebojša Vukanović nakon hapšenja pušten iz pritvora: “Kunem se da ću kadijama stati na put i da ću vladi osvetiti sirotinju, kad-tad”

Leave your vote